Aktuellt

Anmäl verklig huvudman

Anmälan verklig huvudman hos Bolagsverket

De flesta företag och föreningar ska anmäla verklig huvudman till Bolagsverket senast den 1 februari 2018. Dessutom ska nystartade företag och föreningar anmäla verklig huvudman inom fyra veckor. Det är obligatoriskt att göra anmälan via Bolagsverkets e-tjänst. Saknas e-legitimation så kan du be någon som har en e-legitimation att göra anmälan åt dig, du behöver då ge personen fullmakt att göra anmälan åt dig som ombud.

Företaget eller föreningen gör sin anmälan på Bolagsverkets hemsida genom av en behörig företrädare som loggar in i e-tjänsten med sin e-legitimation. Att anmäla verklig huvudman är gratis till och med den 1 februari 2018, därefter kostar det 250 kronor.

Syftet med registret är att exempelvis banker och finanspolisen ska kunna ta reda på vem eller vilka som står bakom ett företag. Informationen om vem som är verklig huvudman ska bidra till att bekämpa penningtvätt och finansiering av terrorism.

 

Skattedeklaration

Skattedeklaration för mindre företag, för redovisning av moms augusti samt avdragen skatt och arbetsgivardeklaration för september ska vara Skatteverket tillhanda senast den 12 oktober.

Glad Midsommar!

Önskar er alla en riktigt härlig Midsommar helg!

Skattedeklaration

Skattedeklaration för mindre företag, för redovisning av moms maj samt avdragen skatt och arbetsgivardeklaration för juni ska vara Skatteverket tillhanda senast den 12 juli.

 

Inkomstdeklaration

Skatteverket har skickat ut inkomstdeklarationerna för år 2016. För er som inte anlitar en byrå med byråanstånd ska inlämning ske senast den 2 maj 2017. Tar ni hjälp av en byrå och har anstånd är inlämningstiden något längre, det är viktigt att ni lämnar in ert material så snart som möjligt.

Glad Påsk!

Vi vill önska er alla en Glad Påsk!

ALB Ekonomi & Konstruktion AB
Box 283
821 24 Bollnäs

Besöksadress:
Våggatan 15
821 42 Bollnäs

Telefon: 0278-154 10
Fax: 0278-154 16
Mailadress: annelie@albek.se
Hemsida drivs av Annonspartner Sverige AB